McDonalds Hoogkerk meteen druk

HOOGKERK - Twee jongetjes uit Eelde sprongen Tweede Kerstdag voor dag en dauw op de fiets om als allereersten hun tanden te kunnen zetten in een Big Mac, gemaakt in de gloednieuwe McDonalds die net is geopend. Vlak buiten de stad, tussen het nieuwe crematorium en het Van der Valk-hotel.

Eigenlijk ligt dit fastfood-restaurant nét buiten de stadsgrenzen, in de gemeente Tynaarloo, maar je kunt het wel beschouwen als het vijfde McDonalds-filiaal van Groningen.

In slechts vier maanden tijd is het restaurant aan de A7 uit de grond gestampt. McDonalds werkt met vaste aannemers, het plan ligt klaar en is de loop der jaren geperfectioneerd, kortom, ze weten bij McDonalds niet alleen hoe je een Mac-menu in recordtijd klaar moeten maken, ook voor de bouw van een restaurant in een oogwenk draaien ze hun hand niet om.

Franchisenemer Willie de Groot runt ook de McDonalds in de Herestraat in Groningen. ,,Maar hier komt een compleet ander publiek. We richten ons op de wijk Ter Borch, op gasten uit Peize en Roden en natuurlijk op automobilisten die over de A7 rijden en zin hebben in iets lekkers.”

Klanten hebben vanaf dag een geen enkele moeite om de nieuwe McDonalds te vinden. In het restaurant is het meteen na de opening erg druk. Je kunt terecht in het restaurant, maar je kunt ook met de auto langsrijden via de McDrive. Verder is er een koffiecorner, de McCafé.