Topgitaristen geven gitaarles tijdens 2nd Guitar Concert Competition & Festival

GRONINGEN - Het Prins Claus Conservatorium in Groningen vormt van 28 januari tot en met 3 februari het decor voor de 2nd Guitar Concert Competition & Festival. 35 mensen kunnen tijdens dit evenement (klassiek) gitaarlessen krijgen van topgitaristen.

Dit gebeurt op initiatief van de Dutch Guitar Foundation (DGF). Deze organisatie stelt zich ten doel de klassieke gitaarmuziek in de volle breedte onder de aandacht te brengen.

De lessen worden gegeven door onder anderen Remco de Haan, die met het Groningen Guitar Duo decennia op podia over de hele wereld speelde, en enkele veelbelovende studenten van Sabrina Vlaskalic, topgitarist en hoofdvakdocent op het Prins Claus Conservatorium.

Aanmelden

Deelname staat open voor 35 gitaristen: van ervaren amateurs tot kinderen of volwassenen die overwegen om klassiek gitaar te gaan spelen. Niet de prestatie maar het speelplezier staat bij de lessen voorop.

Deelnemers hoeven zelf geen gitaar te bezitten: er zijn klassiek gitaren beschikbaar.

De lessen worden vrijdag 1 februari tussen 08.00 en 14.00 uur gegeven in het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Aanmelden kan via het contactformulier op de website van de DGF of via dutchguitarfoundation@gmail.com.

2nd Guitar Concert Competition & Festival

Tijdens het 2nd Guitar Concert Competition & Festival volgen tientallen gitaristen van over de hele wereld masterclasses en nemen deel aan een gitaarconcertcompetitie.

Zondag 3 februari (13.00-17.00 uur) is de voor publiek toegankelijke finale. De 4 finalisten brengen ieder een gitaarconcert ten gehore in de concertzaal van het Prins Claus Conservatorium.

Ze worden daarbij begeleid door het DGF-orkest onder leiding van Dimitris Spouras.

Concerten

Voor het zover is, staan ook al 4 concerten geprogrammeerd. Maandag 28 januari spelen Rafael Aguirre en Nadège Rochat op respectievelijk gitaar en cello Manuel de Falla’s ‘La Vida Breve’.

Donderdag 31 januari treedt Duo Melis op zijn hun programma ‘The Dances of the Bandit Cowboy’. Dit concert wordt voorafgegaan door een wijn- en bierproeverij.

De befaamde Braziliaanse gitarist Fabio Zanon sluit de reeks zaterdag 2 februari af met het programma ‘A Night in Brazil’.

Alle concerten beginnen om 19.00 uur en vinden plaats in het Prins Claus Conservatorium.

Meer informatie/ kaartverkoop: www.dutchguitarfoundation.com.