28 genomineerden voor Popgala Noord 2019

GRONINGEN - Eurosonic Noorderslag heeft de genomineerden voor Popgala Noord 2019 bekendgemaakt. In totaal zijn er 28 genomineerden verdeeld over 6 categorieën.

De nominaties komen voort uit de door de vakjury - bestaande uit Joey Ruchtie, Walter Flapper, Eva van Netten, José Woldring, Robbert Oosting en Sander Warmerdam - samengestelde longlist, waarop meer dan 1000 stemmen zijn binnengekomen.

De uitslag wordt op het Popgala Noord bekendgemaakt. Deze awardshow ter ere van de Noordelijke popcultuur en muziekindustrie vindt dinsdag 15 januari plaats in het Grand Theatre.

Genomineerden

In de categorie ‘Beste talent’ zijn Haas, Meadowlake, Sarah Sötemann, FENN en Isa Zwart genomineerd.

Voor ‘Beste artiest’ staan Marlene Bakker, Blackbriar, Inge van Calkar, Daniël Lohues en Kraantje Pappie op de nominatielijst.

Als ‘Beste innovatie’ zijn Chordify, Innofest en de Hanzehogeschool Prins Claus Conservatorium opleiding Compositie, Muziekproducties en Studioproductie genomineerd.

Voor ‘Beste podium’ staan De Oosterpoort, Vera, Neushoorn, Simplon en Podium Asteriks op de lijst.

Als ‘Beste festival’ zijn MadNes Festival, Hongerige Wolf Festival, ESNS, Into The Great Wide Open en Welcome to The Village genomineerd.

Als ‘Beste technische leverancier’ zijn de bedrijven Lichtpunt, Licht en Donker (Koos de Vries), Faber, InterStage en RED Audio genomineerd.

De jury kiest uit deze genomineerden de winnaars.

Publieksprijs

Er valt ook nog een publieksprijs te winnen: ‘Collega van het jaar’. Hiervoor kan tot vrijdag 4 januari 17.00 uur genomineerd worden. Volgende week gaat de stembus open en kan worden gestemd.