MFC De Stroming maakt kans op Appeltje van Oranje 2019

GRONINGEN - MFC De Stroming uit Groningen maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019.

Het Oranje Fonds reikt de Appeltjes van Oranje jaarlijks uitgereikt aan 3 sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving. Er zijn nog 40 projecten in de race.

Publiek kan vanaf maandag 7 januari stemmen op MFC De Stroming en daarmee de winstkansen van dit buurtcentrum vergroten. Stemmen kan tot en met 16 januari via stem.oranjefonds.nl.

MFC De Stroming

In buurtcentrum MFC De Stroming in Groningen staan buurtbewoners uit de Rivierenbuurt en Herewegbuurt en vrijwilligers met een beperking zij aan zij. Dankzij een samenwerking met DIG050 (Dagbesteding In Groningen) krijgen ze begeleiding van geschoolde medewerkers.

„Wij zijn een laagdrempelig initiatief waar iedereen welkom is. Het maakt niet uit wat je wil doen of hoeveel je wil/ kan doen. Door de professionele begeleiding ‘groeien’ de mensen met een beperking in hun activiteiten en kunnen ze steeds vaker en meer zelfstandig werkzaamheden ontplooien in diverse activiteiten.”

Behalve MFC De Stroming is ook de in 6 Groninger plaatsen, waaronder de stad Groningen, actieve Stichting Kledingbank Maxima kansrijk voor een Appeltje van Oranje.

Koninging Máxima

Het Appeltje van Oranje bestaat uit een prijs van € 15.000 en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix. De Appeltjes van Oranje worden in mei 2019 op Paleis Noordeinde uitgereikt door Koningin Máxima.