Aftrap Begin 2019 Goed! met ‘rondje Hoornse Plas’

HAREN - Met een circa 2 kilometer lange wandeling wordt zaterdag 5 januari de Begin 2019 Goed!-challenge afgetrapt. Het ‘rondje Hoornse Plas’ begint om 10.00 uur op de parkeerplaats van beachclub Kaap Hoorn in Haren.

De Begin 2019 Goed!-challenge is een vervolg op de #MeerGezondeJaren -challenge. Hierbij daagde voormalig topschaatster Daniëlle Bekkering Noorderlingen uit om samen met haar een rondje rond de wereld te maken door dagelijks te bewegen.

Meer dan 260 mensen gingen de uitdaging aan minimaal 1 mijl per dag te bewegen. Uiteindelijk werd meer dan 32.000 kilometer afgelegd.

Het doel van de nieuwe challenge is om deze beweging verder te laten groeien. De uitdaging is ditmaal 36 dagen lang elke dag minimaal 1 mijl te bewegen.

App WeFitter

Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANN) stelt in samenwerking met Target Holding een app - WeFitter - beschikbaar die het mogelijk maakt om de dagelijkse mijl te registreren en te delen. Onder degenen die hele challenge volhouden worden ook nog eens prijzen verloot.

Bedrijven en organisaties worden uitgedaagd om een openbare activiteit te organiseren, om de eigen werknemers te motiveren, maar wellicht ook mensen van buitenaf mee te laten bewegen.

Bedrijven kunnen zich bovendien als aparte groep aanmelden en daarmee sportieve competitie tussen collega’s en afdelingen stimuleren.

Aanmelden: www.meergezondejaren.nl.