Danny Buijs maakte gebruik van 22 spelers

GRONINGEN - FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft tijdens de eerste competitiehelft een beroep gedaan op 27 spelers. Van hen kwamen er 22 daadwerkelijk in actie en kregen er 19 een basisplaats.

Doelman Sergio Padt, Samir Memisevic, Ritsu Doan en Django Warmerdam stonden bij alle 18 wedstrijden (17 competitiewedstrijden en het verloren bekerduel met FC Twente) aan de aftrap. Padt en Memisevic misten zelfs geen minuut.

Doan en Warmerdam werden 2 maal voortijdig naar de kant gehaald. Aanvoerder Mike te Wierik ontbrak 1 maal vanwege een schorsing, maar stond in alle andere wedstrijden van begin tot het eind in het veld.

Tim Handwerker behoort ook tot de kernspelers. De jonge Duitser werd vlak voor het sluiten van het transferwindow gehuurd van FC Köln, debuteerde tegen De Graafschap met een assist en stond elke wedstrijd in de basiself.

Deyovaisio Zeefuik (15 basisplaatsen), Jeffrey Chabot (14), Ludvit Reis (12), Mimoun Mahi (11) en Ajdin Hrustic (10) maken het elftal spelers met de meeste basisplaatsen compleet.

De 8 overige spelers met basisplaatsen zijn Mateo Cassierra (7), Tom van de Looi en Michael Breij (elk 6), Jannik Pohl (4), Uriël Antuna (3), de vertrokken Tom van Weert en Jesper Drost (elk 2) en Ahmad Mendes Moreira (1).

3 spelers kwamen niet verder dan korte invalbeurten: Tim Freriks (7), Amir Absalem en Daniël van Kaam (elk 1). 5 bankspelers kwamen geen minuut in actie: de keepers Kevin Begois (17 keer op de bank), Jan Hoekstra (16) en Pelle Boevink (1), en de veldspelers Lars Kramer (13) en Tapmahoe Sopacua (1).