5000 ‘Stadlanders’ bezoeken nieuwjaarsfestival in MartiniPlaza

GRONINGEN - Het nieuwjaarsfestival dat dinsdag 1 januari plaatsvond in MartiniPlaza in Groningen is door 5000 inwoners van de gemeente Groningen bezocht.

Het festival startte om 20.00 uur met het Noordpool Orkest en The BlueBirds die ‘Happy New Year’ van ABBA ten gehore brachten. Vervolgens verrichte MarintiPlaza-directeur Willem de Kok de officiële openingshandeling van het festival.

Hij richtte zich daarbij speciaal op de nieuwe inwoners van de gemeente: „Laten we toosten op de nieuwe gemeente, een goede samenwerking en rekenen op al het goede dat we elkaar en onszelf toewensen.”

Samen

Het nieuwjaarsfestival vond voor de 3de keer plaats in MartiniPlaza. De Kok: „Mensen komen hier op nieuwjaarsdag heel bewust naartoe om hun vrienden en familie te zien. Het thema van dit jaar was dan ook ‘Samen’. Dat zien we ook in 2019 terug.”

„Op 22 juni organiseert MartiniPlaza in samenwerking met Mojo, De Oosterpoort en de gemeente Stadspark Live. Dit nieuwe, jaarlijkse festival verwelkomt de eerste editie onder meer Sting, Tom Odell en Anouk. De kaartverkoop gaat hard en we zijn erg blij met deze grote interesse. Blijkbaar is er veel behoefte aan een dergelijk evenement.”

Stadlanders

Om alle inwoners van de nieuwe gemeente Groningen te verbinden, had MartiniPlaza een wedstrijd uitgeschreven waarbij een nieuwe naam voor de inwoners van de gemeente bedacht moest worden. ‘Stadlanders’ kreeg meer dan de helft van de ruim 1000 stemmen.