Meer aanvalsopties voor FC Groningen

GRONINGEN - Met de huur van Thomas Bruns, Illias Bel Hassani en Kaj Sierhuis heeft FC Groningen zijn aanvalsopties vergroot. Bruns en Bel Hassani voegen bovendien ervaring aan de selectie toe.

De aanhang en de beleidsmakers van FC Groningen doen er goed aan niet meteen te hoge verwachtingen van het drietal te koesteren. Alle 3 zaten zij bij hun werkgever op een dood spoor. Geen van drieën heeft recent veel wedstrijdminuten in de benen. Hun talent hebben ze vooral bij eerdere werkgevers (Bruns en Bel Hassani) of op een lager niveau (Sierhuis) laten zien.

Sierhuis

Over Kaj Sierhuis lopen de meningen onder vaste volgers van Ajax sterk uiteen. Het ene kamp vindt dat de in Griekenland geboren spits veel tekort komt om ooit de eerste spits van de recordkampioen te kunnen worden. Anderen zien in hem een nieuwe Klaas-Jan Huntelaar. Ook een spits die op jongere leeftijd door een topclub (PSV) werd gewogen en te licht bevonden.

In de eerste seizoenhelft was Sierhuis reservespits van Jong Ajax, achter de Braziliaan Danilo. De 20-jarige is snel noch technisch verfijnd en vrij klein voor een spits. Maar hij werkt hard en is een goede afmaker. Hij doet een beetje denken aan Tom van Weert, maar scoort mogelijk gemakkelijker.

Bruns

Thomas Bruns viel in de A1 van FC Twente op als een technisch vaardige nummer 10 met spelmaker-kwaliteiten. Op het hoogste niveau bij Heracles bleek hij meer een aanvallende middenvelder dan een echte spelmaker. Eentje die zijn doelpuntjes meepikt, maar meer ook niet. In zijn meest productieve seizoen scoorde hij 7 maal.

Bel Hassani

Illias Bel Hassani is de meest creatieve van de nieuwelingen. De linksbenige dribbelaar kan op 3 posities uit de voeten. Op die van Ritsu Doan als valse rechtsbuiten, als linkshalf en als meest aanvallende middenvelder.

Ook Bel Hassani is geen uitgesproken doelpuntenmaker. De afgelopen 1,5 seizoenen speelde hij slechts 7 eredivisiewedstrijden. Hij moet van ver komen.