Genomineerden Vrouw in de Media Award Groningen 2018 bekend

GRONINGEN - Stynke Castelein, Wilma Mansveld, Janka Stoker, Maartje ter Veen, Iris Vis en Marjet Woldhuis uit Groningen zijn genomineerd voor de Vrouw in de Media Award Groningen 2018.

Behalve deze 6 zijn Natasja Bennink uit Ezinge, Sarèl de Jong uit Meedhuizen, Wendy van Mieghem uit Harkstede en Dinet Oosting uit Veendam genomineerd.

Er kan tot en met donderdag 31 januari gestemd worden; op www.vrouwindemedia.n.

Zichtbaar in de media

De provinciale Vrouw in de Media Award wordt voor de 3de keer uitgereikt; naast de landelijke Vrouw in de Media Award en de You Go Girl Award.

De prijzen zijn een initiatief van Mediaplatform VIDM en sprekersbureau ZijSpreekt. Zij willen vrouwen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en willen redacties aanmoedigen om vrouwen vaker zichtbaar te maken.

De genomineerden zijn gekozen op voordracht van journalisten, actief in de regionale media, en op voordracht van het publiek. Hiervoor is gekeken naar hun opvallende aanwezigheid in de media.

Prijsuitreiking

De landelijke awards worden maandagavond 11 februari uitgereikt in Instituut Beeld en Geluid in Hilversum. De award voor Groningen wordt 8 februari uitgereikt.

De prijzen zijn beelden gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.