Passagiersrecord voor Groningen Airport Eelde

EELDE - In 2018 zijn 241.737 mensen van of naar Groningen Airport Eelde gereisd. Dit is een groei van 6 % ten opzichte van 2017. Toen maakten 227.982 personen gebruik van de luchthaven.

Nooit eerder reisden er zoveel mensen van of naar de luchthaven als in 2018. Dit is het 3de passagiersrecord voor Groningen Airport Eelde in 4 jaar tijd.

Lijndienstpassagiers

De groei is het gevolg van een groeiend aantal lijndienstpassagiers. Zo kon dit jaar vanaf maart dagelijks naar München worden gevlogen. Ook de bezetting op de vluchten naar Londen en Kopenhagen nam toe.

Eerder werd bekend dat Nordica per 2019 stopt met de lijndiensten naar Kopenhagen en München.

Commercieel manager Bowy Odink van Groningen Airport Eelde: „Net nu we een passagiersgroei hebben laten zien in 2018 moeten we stoppen met deze verbindingen. Dat is behoorlijk jammer. Er is dankzij deze verbindingen aangetoond dat er markt is voor dergelijke diensten vanaf Groningen Airport Eelde. Daarom hoop ik dat we in 2019 een andere luchtvaartmaatschappij vinden die de routes voort kan zetten. Zodat we de groei kunnen continueren.”

Bestemmingenaanbod 2019

Het is het gehele jaar door mogelijk dagelijks vanaf Groningen Airport Eelde naar Londen Southend Airport te vliegen. Ook naar Gran Canaria en Tenerife worden het hele jaar vluchten aangeboden.

Daarnaast kan deze winter vanaf Groningen Airport Eelde naar Lanzarote gevlogen worden.

Nieuw dit jaar zijn de vluchten in de zomer naar de bestemming Kanaaleilanden, aangeboden door Sunair.

In het zomerseizoen kunnen reizigers, naast de Canaren, ook naar Antalya, Kreta, Mallorca of Faro vliegen.