FC Groningen onder 19 pakt strohalm tegen PSV

GRONINGEN - FC Groningen onder 19 heeft zaterdag op sportpark Corpus den Hoorn met 1-1 gelijkgespeeld tegen de leeftijdgenoten van PSV en maakt daardoor nog steeds een kans op deelname aan de kampioenspoule.

Het elftal van Marcel van Buuren en Paul Matthijs moet dan wel de laatste twee wedstrijden zien te winnen en hopen dat de concurrentie niet al te veel punten pakt.

FC Groningen maakte er tegen PSV een intense wedstrijd van. De Brabantse talenten kregen geen moment de tijd om hun eigen verzorgde aanvalsspel te spelen. In de eerste helft kwam de ploeg van Ruud van Nistelrooij wel met 1-0 voor na een individuele actie van Mohammed Ihattaren, een van de grootste talenten van dit moment. De nummer 10 speelde geen goede wedstrijd maar desondanks droop de klasse er vanaf. Voor FC Groningen scoorde nieuweling Mohamed El Kharbachi (ex-Feyenoord) vlak na de rust de verdiende gelijkmaker.

Eerder op de dag won FC Groningen onder 15 in een ook al aantrekkelijk duel van Go Ahead Eagles onder 15. De ploeg van trainer Bote Talsma is nu de nieuwe koploper van de boordoostelijke tweede divisie.