VVV en het Sinterklaasboek van Stan Valckx

FC Groningen hoopt zondagmiddag in Venlo haar opmars voort te zetten tegen VVV. De ploeg van trainer Maurice Steijn haalt morgenavond de door lichtuitval gestaakte uitwedstrijd tegen Feyenoord in.

Trainer Danny Buijs mist in Venlo de geschorste Mike te Wierik. Hij kan zijn aanvoerder één op één vervangen door de 19-jarigen Lars Kramer of Tom van de Looi, maar kan ook Samir Memisevic een linie naar achteren halen en Van de Looi diens plaats laten innemen.

VVV is bezig aan een seizoen dat de verwachtingen ruimschoots overtreft. De Noord-Limburgers behoren samen met Excelsior en de drie gepromoveerde clubs tot het selecte groepje van eredivisieclubs met een omzet van ruim beneden de 10 miljoen euro. Desondanks staat VVV keurig op de zevende plaats, als beste van de financieel minst sterke clubs.

Stan Valckx

Architect van het Venlose succes is technisch manager Stan Valckx. De oud-international heeft geen groot scoutingsapparaat tot zijn beschikking en moet het vooral hebben van zijn uitgebreide netwerk. Hij trekt alle tips na.

Zijn wijze van verwerking is heel bijzonder. Hij schrijft alle voor hem interessante namen op in een groot model kasboek dat doet denken aan een Sinterklaasboek.

Valckx recruteert zijn nieuwe spelers vaak in Duitsland. Daar, maar ook in eigen land en andere buurlanden speurt hij vooral naar spelers die op het tweede plan belanden en voor weinig geld naar Venlo willen komen. Die werkwijze blijkt tot dusver zeer succesvol.

Wim Masker