CNV Vakmensen houdt vinger aan de pols bij Stork

GRONINGEN - CNV Vakmensen-bestuurder Arthur Bot kondigt aan ‘de vinger strak aan de pols te houden’ bij Stork.

Het ook in Groningen gevestigde industriële conglomeraat Stork kondigde donderdag een forse reorganisatie van het persooneel aan. 10 procent van het totaal zal zijn arbeidsplaats verliezen.

„Dat deel is duidelijk”, benadrukt CNV Vakmensen-bestuurder Arthur Bot. „Maar vooral heel veel niet, denk aan ‘wáár en wie’. Dit nieuws is in zijn omvang ook voor ons nieuws. Stork wilde ons langere tijd namelijk alleen méér vertellen over de plannen als wij er niets over zouden zeggen. Maar onder die voorwaarden kunnen wij als vakbond natuurlijk ons werk niet naar behoren doen.”

Sociaal plan

„Voor onze leden gaan we nadrukkelijk kijken of het sociaal plan dat er bij Stork is alle onderdelen van deze voorgenomen reorganisatie voldoende afdekt. Dus zullen we met Stork om tafel gaan zitten om de precieze omvang van de ingreep duidelijk te krijgen en desnoods het sociaal plan daarop bijstellen.”

Geen donderslag bij heldere hemel

Volgens Bot is al langer duidelijk dat verlies wordt geleden bij het conglomeraat. „Dus dit is heus niet de spreekwoordelijke donderslag bij heldere hemel. Maar het is dus wel zaak dat we met Stork oorzaak en gevolg goed helder krijgen en daarbij goede afspraken maken over de afwikkeling. Feit is dat voor heel veel Stork-werknemers een vervelende tijd aanbreekt.”