Eerste bord Sunny Selwerd onthuld

GRONINGEN - In de Prunusstraat in Groningen is donderdagmiddag het eerste bord in de serie ‘Ik doe mee aan Sunny Selwerd’ onthuld.

Actieve bewoners van de wijk Selwerd en wijkwethouder Paul de Rook namen deze handeling voor hun rekening.

Het bordje werd in de Prunusstraat onthuld omdat bewoners daar - in het zogenaamde Prunushofje - bomen hebben geplant en een plan hebben gemaakt om hun buurt te vergroenen. Deze bewoners zijn voor hun inzet voor de wijk in het zonnetje gezet.

Naast het Sunny Selwerd-bord zijn in Selwerd, bij projecten die in het kader van de wijkvernieuwing zijn gerealiseerd, ook enkele andere borden geplaatst.

Wijkvernieuwingsplan

Na de onthulling van het Sunny Selwerd-bord is bij bewoners en organisaties in Selwerd de publieksversie van het wijkvernieuwingsplan en een folder over de resultaten tot nu toe bezorgd.

Aldus worden alle bewoners van Selwerd geïnformeerd over wat de wijkvernieuwing betekent, en wat allemaal binnen dat kader is gebeurd.

Vieren

Wijkwethouder, instanties in de wijk en trotse wijkbewoners vierden donderdag wat het afgelopen jaar tot stand gekomen is.

Ze maakten een wandeling langs plekken waar gewerkt wordt aan een gezonde en gelukkige wijk, zoals boomspiegels, voortuintjes en bouwprojecten.

De bijeenkomst werd in De Es afgesloten met warme chocolademelk.