Schoolkinderen planten Tiny Forest in Gravenburg

GRONINGEN - 700 leerlingen van de basisscholen De Feniks en Aquamarijn planten samen met natuurorganisatie IVN een Tiny Forest aan in de wijk Gravenburg in Groningen. Dit gebeurt maandagochtend 10 december bij de basisschool in de wijk.

700 leerlingen van de basisscholen De Feniks en Aquamarijn plantten maandag, samen met natuurorganisatie IVN een Tiny Forest aan in Gravenburg.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het is een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen, kleine zoogdieren én mensen.

Kinderen leren in het buitenlokaal en worden opgeleid tot Tiny Forest Ranger. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

De komende drie jaar worden nog eens drie Tiny Forests in de gemeente Groningen gerealiseerd.

,,We zijn verheugd dat we als eerste gemeente in Noord-Nederland een Tiny Forest mogen aanleggen. Nog enthousiaster zijn we door de bevlogenheid van de buurtbewoners, de leerlingen, onze collega’s bij de gemeente en andere betrokken partijen. Het bos is een duidelijk voorbeeld van hoe we door samenwerking onze gemeente mooier, gezonder, duurzamer en groener kunnen maken”, meldt het projectteam Tiny Forest van de gemeente Groningen.