Help! Wat trekken we aan met kerst?

GRONINGEN - De decembermaand is van nature al een gekkenhuis. Moeten we ons ook nog het hoofd breken over wat we aantrekken met kerst. Gelukkig hebben Inge van Dijken van Marquant aan de Oude Boteringestraat en Wouter Wieringa van Harvie aan de Munnekeholm wel wat tips voor hem en haar.

,,Zwart”, zegt Inge van Dijken. ,,Zwart is populair en eigenlijk altijd goed.” Knappe dame als je met zwart de mist in gaat. En: less is in veel gevallen more, dus een eenvoudige zwarte jurk is top. „Veel vrouwen kiezen dan een leuke glitterpanty erbij.” Nagels mooi lakken en je bent eigenlijk al waar je wezen wilt qua couture met de kerst.

,,Veel dames denken vrij laat in december: o help, ik moet nog wat voor kerst!” Voor wie net iets anders wil, heeft Inge een feestelijk rek vol creaties van Fabienne Chapot. De basis van de Chapot-feestcollectie is zwart, maar de sterren, de maantjes en andere prints geven deze blouses een bijzonder feestelijk cachet. ,,Er kan een elegante, wijde broek onder, hoge hakken en je hebt echt iets leuks aan.”

Bij de heren zijn de kleuren groen en rood en vogue, onthult Wouter Wieringa van Harvie. Hoe kerst wil je het hebben? Groen en rood zijn de klassieke kerstkleuren. Ook klassiek: ribcorduroy. ,,Rib is hip”, rijmt Wouter Wieringa. ,,Het lijkt misschien oubollig, corduroy, maar de kleuren zijn ontzettend fris en dat maakt het echt leuk.”

Verder draagt een beetje kerel natuurlijk een das met kerst. Maar een das is niet aan iedereen besteed. ,,Daarom sporen we iedereen aan om pochetjes in huis te halen. Als je een leuk jasje hebt dat je wilt dragen met kerst, dan kan een leuk pochet het geheel net een beetje optrekken.”