Overval cafetaria Helper Weststraat op Opsporing Verzocht

Groningen - Een cafetaria op de hoek van de Helper Weststraat werd op 1 september gewelddadig overvallen door drie gewapende overvallers. Het drietal stal de inhoud van de kassa en wat kleingeld. De camerabeelden zijn dinsdagavond 11 december te zien in Opsporing Verzocht.

Een cafetaria op de hoek van de Helper Weststraat werd op 1 september gewelddadig overvallen door drie gewapende overvallers. Het drietal stal de inhoud van de kassa en wat kleingeld. De camerabeelden zijn dinsdagavond 11 december te zien in Opsporing Verzocht.

De eigenaren van de cafetaria waren die avond samen in hun zaak aan het werk. Terwijl er rond 22.00 uur nog een klant aanwezig was, bestormde het drietal de snackbar. Na zo’n twee minuten geschreeuw en een greep in de kassalade, vertrokken ze.

De verdachten was gewapend met een taser, mes en een vuurwapen. De politie vermoedt dat een van de daders mogelijk een jong meisje is. De verdachte met het mes, was mogelijk een meisje. Deze overvaller is zo’n 1.65m lang, opvallend slank en had een kleine mond. Hij/zij droeg een grijs vest met capuchon en een opvallende broek. In de lengte van de rechterpijp staat een tekst en op de linkerpijp het getal 86. Hij/zij had een vrij opvallende rugtas bij zich; zwart met blauwe accenten.

De andere overvaller was blank en zo’n 1.90 meter lang. Hij sprak accentloos Nederlands. Hij was geheel in het donker gekleed, waaronder een zwart North Face jack. Hij bedreigde de slachtoffers met een taser. Hun handlanger was donkergetint en zo’n 1.80 meter lang. Hij droeg grijze handschoenen en hield het vuurwapen wat onwennig vast.

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden zien we de drie overvallers vanaf het tankstation naar de cafetaria rennen. Vermoedelijk kwamen ze uit de richting van de Jullensstraat. Ze zijn ook over het terrein van het tankstation weer gevlucht, terug in de richting van de Jullensstraat.

Uitzending en tips

Opsporing Verzocht is dinsdagavond 11 december te zien om 20.30 uur op NPO 1. Wanneer u de overvallers herkent roept de politie u op contact op te nemen. Bel dan de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Of neem contact op met Meld Misdaad Anoniemvia 0800-7000.

Bron: Politie.nl