Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen steunt 28 projecten voor bijna € 93.000

GRONINGEN - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het vierde kwartaal van dit jaar € 92.650 toegekend voor 28 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen.

Stichting Erfgoedpartners uit Groningen krijgt € 10.000 voor het project Schnitgerherdenking 2019. Tijdens deze herdenking, die van 28 juli tot en met 20 oktober 2019 plaatsvindt, staat het rijke Groningse orgelbezit centraal .

Het project brengt het belang van het behoud en gebruik van orgels onder de aandacht van zowel orgelliefhebbers als van mensen die nog nooit een orgel hebben gehoord.

Stichting Groningen Orgelland, Stichting Groningen Orgelstad en Erfgoedpartners werken samen in dit project. De programmering start met de internationale professionele orgelscene en orgelliefhebbers. Daarna wordt verbreding gezocht naar nieuwe publieksgroepen. Het resultaat is een 'grande finale' voor alle doelgroepen tijdens het Schnitgerfestival.

De toekenning wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen uit het Drs. Henri Roovers Fonds, het Lydia Vroegindeweij Fonds en het Groningse De Graaf-Drijvers Fonds, 3 CultuurFondsen op Naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Projecten Groningen

Andere Groninger projecten die gesteund worden zijn:

  • ‘Capella's Hanzejaar’ van Capella Groningen (3000 euro);
  • ‘Zes Decennia’ van Stichting Stageband (5000 euro)
  • ‘De vreselijke vriendinnen van mijn moeder’ van Uitgeverij Passage (2100 euro);
  • Stukafest (1500 euro);
  • ‘Waar kom je weg? - Emigratie naar Groningen’ en ‘Sporen van immigranten in Groningen’ van het Noordelijk Scheepvaartmuseum (5000 euro);
  • ‘Glory Glory Holelujah!’ van Stichting Schout bij Nacht (2500 euro);
  • ‘Open Joodse Huizen/ Huizen van Verzet’ van Stichting Folkingestraat Synagoge (2000 euro).