Zingende Frietmeisje komt eindelijk met nieuwe single

GRONINGEN - Overdag staat ze met haar man Harry Waterloo in de Belgische frietkraam op de Grote Markt. De rest van de tijd houdt Bernardine van zingen. Een professionele loopbaan zette ze 12 jaar geleden in de ijskast toen haar dochter werd geboren. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Deze week presenteert ze voor het eerst in jaren weer een single.

Vertel, hoe is het zo gekomen?

,,Twaalf jaar geleden werd mijn dochter geboren en toen ben ik gestopt. Ik wilde het moederschap niet combineren met heel veel optreden. Ik wilde er graag zijn voor mijn dochter. Maar ze is nu 12 jaar oud en ze vroeg aan mij: ‘Waarom ga je niet weer zingen?’ En daarom ben ik weer gaan zingen. Ik doe het voor haar. Zij is mijn alles.”

Hoe heeft je single?

,,Vergeten te leven.”

Dat klinkt wel pittig...

,,Het gaat over hard werken, hard werken en roem najagen. Heel veel mensen vergeten te leven. Die zijn alleen maar bezig met hun werk. Het lied gaat over een oude man die terugkijkt op zijn leven.”

Is er ook een clip?

,,Zeker, gemaakt door de cameraman die ook de clips van Gerard Joling doet. Opgenomen in het Noorderplantsoen en in café Cheers. De vader van Harry speelt de hoofdrol in de clip. Dat wilde hij graag voor me doen. Heel lief.”