Inschrijving WK Snert- en Stamppotkoken geopend

GRONINGEN - Kookliefhebbers kunnen zich al weer inschrijven voor het BAUHAUS WK Snert- en Stamppotkoken. Dit evenement beleeft vrijdag 15 februari zijn 25ste editie. Plaats van handeling is de locatie Kluiverboom van het Alfa-college in Groningen.

Deelnemers strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel. Een deskundige jury beoordeelt snert en stamppot op smaak, geur, kleur, ingrediënten, hygiëne, tijd, bereiding, presentatie en originaliteit.

Buiten koken

Speciaal voor deze jubileumeditie is is een nieuwe categorie toegevoegd: buiten koken. Koks kunnen zich op het voorplein van het schoolgebouw uitleven in ‘oorspronkelijk koken’.

‘Oorspronkelijk koken is het koken zoals het in het verleden gebeurde, op houtvuur. Deze vorm van koken zorgde voor prachtige gerechten die we ook vandaag de dag nog kennen. Oorspronkelijk koken is ook ambachtelijk koken. Vers en zoveel mogelijk in het seizoen’, legt Christian Boomker uit op www.devuurmeester.nl.

Immaterieel Erfgoed

Verder zal het evenement tijdens de jubileumeditie worden bijgeschreven in het register van Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland én wordt het jubileum-SNERT-boek gepresenteerd. Projectleider Carin van de Wal heeft zich hiervoor door dozen vol historie en recepten geworsteld.

Het boek wordt in samenwerking met Noordproof uit Bedum uitgegeven.

Inschrijving

Belangstellenden kunnen zich op www.oudhollandschegerechten.nl inschrijven voor het door Stichting Oud Hollandse Gerechten georganiseerde evenement.