TerraStart viert eerste lustrum

EELDE - Het was donderdag precies 5 jaar geleden dat in Eelde TerraStart van start ging. Dat is gevierd met een feestelijke bijeenkomst op een van de werklocaties: golfbaan De Hildenberg in Appelscha.

Voor de lustrumviering waren relaties als het UWV, UMCG, gemeentes en Abiant uitgenodigd. “We zijn hier erg blij mee en trots op en dat wilden we graag delen met onze relaties”, zegt afdelingsdirecteur Sarah Tinnevelt.

„We hebben de genodigden meegenomen in een TerraStart-traject; in 3 korte workshops toonden we hen hoe we werken. Onze vakdocenten gaven de workshops, de jobcoaches een toelichting

Praktisch

De workshops bevatten de onderdelen Groen, Bloem en Boerenhulp. Tinnevelt: „Het onderwijs van TerraStart is vooral praktisch van aard. Onze deelnemers zitten niet (veel) daadwerkelijk in de schoolbanken, ze leren vooral terwijl ze aan het werk zijn.”

Uiteraard was er tijdens de verschillende workshops volop de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Dit kon ook bij een knapperend vuurtje buiten, onder het genot van een warm winterdrankje.

TerraStart

TerraStart is een onderdeel van TerraNext in Eelde en en heeft dus haar wortels in het agrarische onderwijs. TerraStart biedt een combinatie van onderwijs, begeleiding en bemiddeling, waarmee kwetsbare mensen een passende baan vinden op de reguliere arbeidsmarkt.

”We hadden 5 jaar geleden niet kunnen bedenken dat we zoveel mensen aan het werk hebben kunnen helpen”, zegt Tinnevelt.

„Om een indruk te geven: TerraStart is in 2013 begonnen met 10 deelnemers, inmiddels zijn dit er 350. De afgelopen jaren waren er 86 deelnemers voor scholing Groen, 10 deelnemers voor scholing Bloem, 85 deelnemers voor scholing Boerenhulp en 8 deelnemers voor scholing Teelt. In totaal hebben 155 deelnemers een diploma behaald.”