FC Groningen onder 19 in promotiepoule

GRONINGEN - FC Groningen onder 19 heeft zaterdag op Corpus de najaarscompetitie afgesloten met een 4-0 zege op FC Volendam.

Beide ploegen hebben zich niet weten te plaatsen voor de kampioenspoule. De acht jeugdploegen die vanaf eind januari om de landstitel spelen zijn: Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, Vitesse, Sparta, NAC en NEC.

De tegenstanders van FC Groningen en FC Volendam zijn straks ADO Den Haag, FC Utrecht, Heerenveen, Willem II, FC Twente, Almere City, De Graafschap en Excelsior. Deze tien ploegen spelen na de winterstop om zes plaatsen in de eredivisie van het seizoen 2019-2020.

Hoewel FC Groningen onder 19 zich net niet voor de kampioenspoule heeft geplaatst, heeft de ploeg relatief gezien een uitstekende prestatie geleverd. Het elftal van trainer Marcel van Buuren trad namelijk voornamelijk aan met 17-jarigen.

Ook tegen Volendam was dat weer het geval. Drie van de vier doelpuntenmakers waren dan ook eerstejaars: de Deen Anders Faester Jenssen, Max Hamelink en Joris Reiziger. Sam Crowther scoorde als enige tweedejaars.

Onder 13

Behalve voor FC Groningen onder 19 en 17 zit ook voor onder 13 de najaarscompetitie erop. Het ploegje van de nieuwe trainer Jeroen Scholma heeft zich keurig gehandhaafd en speelt straks tegen de onder 13-teams van Feyenoord, De Spartaan, Heerenveen, NAC Breda, De Graafschap, NEC en Willem II.