Nieuwe rondweg Aduard (N983) geopend

ADUARD - Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen en wethouder Henk Bakker van Zuidhorn hebben woensdag de nieuwe rondweg om Aduard (N983) geopend.

Door het gunstige weer de afgelopen maanden is de weg een aantal maanden eerder klaar dan verwacht.

Goede verbinding met Friesestraatweg

De rondweg ligt rondom Aduard en de Nijelandsterpolder. Verkeer uit de omgeving van Aduard en Zuidhorn heeft nu een goede verbinding met de provinciale weg N355 (Friesestraatweg) naar de stad Groningen.

Daarmee verdwijnt het doorgaande (vracht)verkeer en landbouwverkeer uit het dorp Aduard. Hiermee betert de verkeersveiligheid en leefbaarheid in het dorp.

Ook het bedrijventerrein van Aduard is nu beter bereikbaar.

De weg sluit straks ook aan op de nieuwe brug bij Aduard over het Van Starkenborghkanaal.

Overlast en onveilige situaties

De werkzaamheden voor de rondweg startten in het najaar van 2014. De aanleiding voor de komst van de nieuwe rondweg was het toenemende aantal auto's en vrachtverkeer dat tot door het dorp Aduard reed. Dit kwam de leefbaarheid in het dorp niet ten goede en zorgde voor overlast en verkeersonveilige situaties.

Petitie Dorpsbelangen Aduard

Inwoners van Aduard en omgeving hebben zich hard gemaakt voor de komst van de rondweg. Begin 2009 bood Dorpsbelangen Aduard de toenmalige gedeputeerde Henk Bleker de petitie 'Wij wensen (u) een veilig Aduard!' aan. Deze petitie bestond uit 181 ansichtkaarten met 246 handtekeningen.

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk overhandigde deze ansichtkaarten woensdag, nu het project afgerond is, aan wethouder Henk Bakker.