Vier volle containers houden Selwerd schoon

GRONINGEN - Het is best koud op deze grijze doordeweekse middag in Selwerd. De winterjas stevig dicht, de sjaal om.

Toch toveren Julia Vierstra en haar collega Esmee Bernders moeiteloos een glimlach op het gezicht. Ze zijn buurtopbouwerkers voor de wijk Selwerd. Ze 'runnen' een Milieustraat aan de Kornoeljestraat, naast de studentenflat. Dat levert volle containers grofvuil op.

,,Een prachtig resultaat”, zegt een enthousiaste Vierstra. ,,De gemeente faciliteert deze Milieustraat. Zo is er minder troep op straat en dat voorkomt ongewenste vreugdevuren straks tijdens oud en nieuw.”

Dumpen van grofvuil

De wijk Selwerd kampt al langer met het dumpen van grofvuil, deze actie kan worden opgevat als preventief handelen met de jaarwisseling in het vooruitzicht.

Ondertussen komen buurtbewoners aangelopen met een matras, een paar planken, stukken glas. ,,Kijk de vierde container is bijna vol”, zegt Vierstra. ,,Hartstikke mooi. Vanochtend kon de eerste binnen een uur worden afgevoerd. De animo van bewoners om een handje te helpen is groot.”

Groningen Schoon Dankzij Mij

De Milieustraat is door bewoners aangevraagd bij ‘Groningen Schoon Dankzij Mij’. Deze in Selwerd is opgezet samen met de Milieudienst, de Gemeente Groningen en een aantal wijkorganisaties.

Bernders sluit af: ,,Begin nu best te bibberen, we staan hier al vanaf 9.00 uur. Maar het is mij de kou echt wel waard.”