Verdere daling WW in Groningen

GRONINGEN - Het aantal WW-uitkeringen in Groningen is in november verder afgenomen. Dat meldt het UWV.

De gemeente Groningen telde eind november 3174 WW-uitkeringen. Dat is 2,9 % van de beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Groningen nam in november met 106 (3,2 %) af. Ten opzichte van een jaar eerder werden 728 (18,7 %) WW-uitkeringen minder verstrekt.

De gemeente Haren telde eind november 257 WW-uitkeringen. Dat is 2,7 % van de beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Haren steeg in november met 7 (2,8 %). Ten opzichte van een jaar eerder werden 49 (16 %) WW-uitkeringen minder verstrekt.

De gemeente Ten Boer telde eind november 84 WW-uitkeringen. Dat is 2,2 % van de beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Ten Boer nam met 4 (4,5 %) af. Ten opzichte van een jaar eerder werden 45 (34,9 %) minder uitkeringen verstrekt.

Het UWV bespeurt in vrijwel alle sectoren een daling van de WW, maar vooral in zorg & welzijn, onderwijs vervoer & opslag.

In landbouw, uitzendbureaus en horeca was juist sprake van een toename van de WW. Dit is vooral het gevolg van het beëindigen van tijdelijke seizoensgerelateerde werkzaamheden in deze sectoren.