Groninger Museum sluit 2018 af met 235.000 bezoekers

GRONINGEN - Het Groninger Museum verwacht het jaar 2018 af te sluiten met 235.000 bezoekers. Tot nu hebben ruim 223.000 mensen het museum bezocht.

In de afgelopen 10 jaar kwamen alleen in 2016, toen de tentoonstelling David Bowie is te zien was, meer mensen naar het Groninger Museum.

David LaChapelle

De beste bezochte tentoonstelling van 2018 is LaChapelle – Good News for Modern Man, de eerste grote solopresentatie in Nederland van fotograaf David LaChapelle.

Deze expositie wordt op de voet gevolgd door Avant-garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928, de grote overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Groninger kunstenaarscollectief.

Ook De Romantiek in het Noorden – Van Friedrich tot Turner, het eerste internationale overzicht van landschapsschilderkunst uit de Romantiek in Noord-Europa, bracht veel kunstliefhebbers naar Groningen.

Daarnaast reisden veel mensen af om in de tentoonstelling Hella en Freek de Jonge: Het Volle Leven het echtpaar De Jonge de hand te schudden.

Kerstvakantie

Met de kerstvakantie voor de deur loopt de teller nog steeds. Het Groninger Museum toont momenteel onder andere de glassculpturen van de Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly en de expositie Grrrom! Een tentoonstelling met een staartje, met werken met dieren uit de eigen collectie.

Vanwege de verwachte drukte raadt het museum aan vooraf via tickets.groningermuseum.nl entreekaarten te kopen. Bovendien geldt bij online aanschaf een korting op de toegangsprijs.

Reizende tentoonstellingen

Het Groninger Museum was in 2018 ook internationaal vertegenwoordigd met verschillende reizende tentoonstellingen. Zo waren Joris Laarman Lab (Verenigde Staten), Transforming Fashion van Iris van Herpen (Verenigde Staten en Canada) en Funtastico van Jaime Hayon (Taiwan en China) op tournee.

Momenteel zijn Van Gauguin tot Toorop, met werken uit de Veendorp Collectie van het Groninger Museum (in Museum Gouda); Hot Printing, met werk van drukker en De Ploeglid H.N. Werkman (in Duitsland); en Hide & Seek van Maarten Baas (eerder in Gent, nu in Holon, Israël) nog op reis.