Thuisafgehaald.nl brengt mensen bij elkaar

GRONINGEN - Niet iedereen vindt het leuk om te koken of soms lukt het gewoon niet om een lekkere en vooral verse maaltijd voor jezelf te maken. Sommige mensen koken juist heel graag en maken met plezier ook maaltijden voor anderen. Het online platform Thuisafgehaald.nl brengt deze mensen bij elkaar.

Neem bijvoorbeeld de Groningse thuiskok Roos. Samen met haar zoon kookt zij graag voor anderen. Ze woont tegenover een woonzorgcentrum en dat bracht haar op een idee.

Roos: „Mijn zoontje zwaait altijd naar de bewoners als ze voor het raam zitten. Zo’n klein gebaar tovert vaak al een glimlach op een gezicht. Ik kan mij voorstellen dat eenzaamheid iets is dat rond de feestdagen extra speelt. Daarom schuiven we met kerstavond wat extra stoelen aan onze kersttafel. Niet alleen oudere mensen zijn welkom, maar iedereen die anders alleen zou zijn.”

Maaltijden delen

Roos deelt sinds 2015 maaltijden via Thuisafgehaald. „Ik vind het gezellig om samen met mijn zoon Arthur te koken. We maken alleen wat we zelf heel lekker vinden, want we eten het zelf natuurlijk ook: biologisch, soms glutenvrij en altijd met alleen verse ingrediënten.”

„Sommige mensen kunnen niet zo makkelijk langskomen om maaltijden op te halen. Dan vraag ik Arthur om even langs te fietsen. Voor mij is Thuisafgehaald een manier om mensen in de buurt te leren kennen.”

Afhalers van Roos zeggen over haar maaltijden: „Eten met hart en ziel. Het was weer genieten!!”. En: “Je bent een fantastische kokkin. Het was echt heerlijk, met lekker veel groentes en geen zout maar kruiden.”

Koken voor zieke buurtgenoot

Roos kookte via Thuisafgehaald een jaar lang, 2 keer per week, voor een zieke buurtgenoot. „Deze mevrouw kon niet zo makkelijk zelf koken door een longaandoening. Het was fijn dat ik iets voor deze persoon kon betekenen”, zegt Roos hierover.

„Ik denk dat Thuisafgehaald in een studentenstad zoals Groningen ook een mooi platform is voor internationale studenten, dus denken we niet alleen aan ouderen, maar aan iedereen die niet graag elke dag alleen eet, om welke reden dan ook.”

Aanmelden: www.thuisafgehaald.nl. Meer informatie: 06- 83447197 of info@thuisafgehaald.nl.