‘Verjaardagsfeestje’ meesterpianist Lex Jasper in De Oosterpoort

GRONINGEN - Meesterpianist en arrangeur Lex Jasper wordt 24 maart 2019 70 jaar. Hij is bovendien 55 jaar actief als podiumartiest. Reden voor een feestelijk concert in De Oosterpoort in zijn geboorteplaats Groningen.

Begeleid door het Noordpool Orkest zal zondag 24 maart een keur aan solisten optreden in De Oosterpoort: variërend van jazzartiesten als Greetje Kauffeld, Marjorie Barnes en Elaine Delmar tot vocaliste Miranda van Kralingen en alleskunner Edwin Rutten.

Gemene deler is dat ze allen het podium deelden met Lex Jasper - met Jasper in de rol van pianist of dirigent. De veelzijdigheid die Jasper kenmerkt ten volle voor het voetlicht worden gebracht.

Lex Jasper

Lex Jasper wordt al decennia beschouwd als een van de belangrijkste musici in de Nederlandse jazz- en lichte muziekscene. Hij maakte naam als pianist, componist, arrangeur en dirigent.

In die hoedanigheden werkte hij onder meer met Rita Reys, Toots Thielemans, Shirley Bassey, Stéphane Grappeli, James Moody en Paul van Vliet. Voor Paul van Vliet was hij jarenlang de vaste begeleider en schreef hij onder andere het bekende lied ‘Vlaanderen’, dat in België wordt beschouwd als het tweede volkslied.

Lees verder na de video.

Noordpool Orkest

Het door Reinout Douma geleide Noordpool Orkest brengt nieuwe en oude arrangementen, die Lex Jasper schreef voor onder meer het Metropole Orkest en de Radio Philharmonie Hannover, ten gehore.

Naast gevestigde namen betreden ook opkomende talenten als Ellister van der Molen (trompet) en Jurjen Donkers (zang) het podium.

Jaspers echtgenote Lies maakt haar podiumdebuut en zingt een van diens lievelingsstukken. Frits Landesbergen, al 3 decennia drummer van het Lex Jasper Trio, zal niet ontbreken. Hij zal vibrafoon spelen. Ook zal bassist Edwin Corzilius, die al 50 jaar met Lex Jasper speelt, is te horen.

Solo-album

Lex Jasper bracht onlangs nog een nieuw solo-album uit: ‘I’m All Smiles’. Hij speelt hierop 15 van zijn favoriete stukken uit het Great American Songbook.

Jasper beschouwt het album als een hoogtepunt uit zijn 55-jarige carrière en zal in De Oosterpoort een paar van zijn favoriete nummers vertolken.

Aanvang; 15.00 uur. Meer info/ tickets: www.de-oosterpoort.nl.