Groninger Museum biedt kijkje achter de schermen met kunstcolleges

GRONINGEN - Het Groninger Museum biedt in in 2019 in 3 reeksen van kunstcolleges een kijkje achter de schermen.

De colleges zijn geschikt voor iedereen die meer te weten wil komen over actuele kunsthistorische thema’s en het reilen en zeilen van een museum.

De presentaties worden gegeven in series van 4 aaneengesloten vrijdagen. Deze reeksen starten respectievelijk 1 februari, 3 mei en 4 oktober 2019.

Aangepaste formule

Het Groninger Museum geeft met de collegereeksen vervolg aan succesvolle collegeprogramma’s van voorgaande jaren, zij het met een iets aangepaste formule.

Waar eerder een langere reeks van 8 colleges werd aangeboden, wil het museum met meerdere kortere series een grotere groep mensen de kans geven colleges bij te wonen.

Winter

In de winterreeks geeft onder anderen conservator en projectleider Suzanne Rus een presentatie over de tentoonstelling ‘CHIHULY’, nu te zien in het Groninger Museum.

Collectiebeheerder Marlon Steensma biedt een kijkje achter de schermen bij haar werk in het museumdepot.

Voorjaar

Mineke Bosch, hoogleraar moderne geschiedenis aan de RuG én gastconservator van de tentoonstelling ‘Strijd! 100 jaar vrouwenkiesrecht’ (vanaf 20 april), verzorgt een college in de voorjaarsreeks.

Cultuurjournalist Wieteke van Zeil geeft dan een presentatie over kijken naar kunst.

Najaar

In de najaarsreeks geven directeur Andreas Blühm en conservator Mariëtta Jansen inzicht in het aankoopbeleid van het museum.

Journalist Frénk van der Linden spreekt over voormalig Groninger Museumdirecteur Frans Haks.

Deelname kost 75 euro per reeks; Vrienden van het Groninger Museum krijgen 10 % korting. Meer informatie: groningermuseum.nl. Inschrijven: tickets.groningermuseum.nl.