Kennisplein viert 10-jarig bestaan

GRONINGEN - Kennisplein in Groningen bestaat in 2019 10 jaar. „We gaan dit op een speciale manier vieren”, kondigt coördinator Marja Wolthuizen aan. Maar bovenal biedt Kennisplein ook in het jubileumjaar tal nieuwe cursussen aan voor vrijwilligers, actieve, bij burgerinitiatieven betrokken burgers en mensen met een participatiebaan.

Kennisplein is een digitaal platform waar cursussen, workshops en lezingen worden aangeboden. Het aanbod vernieuwt 3 keer per jaar. Kennisplein wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen.

„We stellen het aanbod van Kennisplein zo gevarieerd mogelijk samen. En, niet te vergeten, elk jaar hebben we nieuwe trainingen en workshops”, zegt Wolthuizen.

Deelname aan een van de cursussen of trainingen hoeft niet werkgerelateerd te zijn. Wolthuizen: „Veel cursussen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling of professionele groei.”

Kennisplein onderscheid 4 thema’s:

  • Participatie;
  • Praktisch;
  • Professioneel;
  • Persoonlijk.

„Zo zit er voor een ieder wat interessants bij”, weet Wolthuizen.

Gevarieerd aanbod

Er zijn trainingen en cursussen op het gebied van communicatie, weerbaarheid, EHBO, social media, gezondheid, fondsenwerving en nog veel meer. „Eigenlijk teveel om op te noemen”, zegt Wolthuizen.

De duur van de cursussen varieert van 1 dagdeel tot soms 10.

Meer informatie/ aanmelding: www.link050.nl Langskomen bij Link050 in de Oude Ebbingestraat in Groningen is ook een optie.