Kerstshow Marcel Hensema in VR voor patiënten Martini Ziekenhuis

GRONINGEN - Patiënten die tussen donderdag 27 en maandag 31 december in het Martini Ziekenhuis in Groningen zijn opgenomen, kunnen de kerstshow ‘Mijn Vrede’ van Marcel Hensema in virtual reality (VR) bekijken.

Het betreft de voorstelling die de Groningse cabaretier 24 december gaf in MartiniPlaza. Dit optreden is opgenomen met een 360 graden camera. Patiënten kunnen met een VR-bril óf een eigen device om zich heen kijken. Het zal daarbij voelen alsof ze echt aanwezig zijn in de zaal.

Deze techniek is ook wel bekend als het VRiendje, dat eerder is gebruikt op het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis.

VR-brillen

Tussen 27 en 31 december worden 10 VR-brillen verspreid over enkele verpleegafdelingen, waaronder het brandwondencentrum. Deze service wordt aangeboden door Stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis, ambassadeur MartiniPlaza en VR-expert Horus.

Stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis werft momenteel fondsen om meer VR-brillen voor het ziekenhuis aan te kunnen schaffen. Daarmee kunnen patiënten vanuit het ziekenhuis toch bij een voor hen belangrijke gebeurtenis aanwezig zijn of kunnen ze worden afgeleid van pijn.

Marcel Hensema

Donderdag 27 december komt Marcel Hensema om 11.00 uur zelf langs in het brandwondencentrum om met de patiënten de brillen met zijn voorstelling te testen.