ICT Hoofdstad Groningen host het coolste Nederlandse e-sport en gaming event in 2019

GRONINGEN - In De Suikerfabriek in Groningen vindt van 31 mei tot en met 2 juni 2019 The Main Event plaats. Tijdens dit driedaagse evenement op het gebied van LAN, e-sport, gaming en entertainment event zullen 1000 e-sporters en gamers hun wedstrijden spelen in de volgende area’s: Lan Area, VIP Area en een Esporters Pro Area.

De finales van diverse competities worden op de Mainstage gespeeld. Je kunt hier zelf bij zijn om je favoriete e-sporter aan te moedigen. Bovendien wordt het LIVE uitgezonden.

E-sport

Er vinden diverse e-sport competities plaats, met Europese teams, Nederlandse topteams en voor Nederlandse begrippen hoge geldprijzen. De grand finals worden gespeeld op een Mainstage met internationale allure! Voor de e-sporters is er bovendien een topsport-begeleidingscenter opgezet: specialisten op het gebied van sport- en bewegingswetenschappen, voedingsdeskundigen, analisten, body en fit en mental coaches. Kortom: e-sport is ook topsport!

Gaming

Diverse games kunnen gespeeld worden door de bezoekers in de verschillende stands en de experience area. Er wordt door The Main Event speciaal aandacht besteed aan verantwoord gamen, een belangrijk item in de enorm snel groeiende gaming en e-sport scene. Darnaast zullen vele bekende youtubers, streamers en influencers aanwezig zijn om hun skills te tonen aan de bezoekers.

Aparte EXPO Shopping Mall

De manier om de Millenials, Young Millenials en generatie Z te bereiken op het moment dat ze er open voor staan. Bedrijven met hun nieuwste gear, games, services, gadgets, tests en demo’s. Opleidingen, vakanties, vakantiewerk en recruiters met de coolste banen.

Alles wat een gamer of e-sporter interesseert, inclusief een Experience Area waar bezoekers zelf kunnen gamen vind je op The Main Event.