Liedjes uit de jaren 60/70 in De Leyhoeve

GRONINGEN - Zanger Theo Driessen is bekend geworden met zijn band DiepTriest. Maar hij doet ook optredens samen met pianist Theo Jansen.

Met deze optredens wil hij een ander muzikale kant van zichzelf laten zien. “De stoep waarop geknikkerd werd” heet het programma en bestaat uit mooie liedjes uit de jaren 60/70. Liedjes die hem met de paplepel ingegoten zijn. Op zondagmiddag werd er in huize Driessen namelijk altijd naar het programma NAR geluisterd. Daarin werden liedjes van Frans Halsema, Ramses Shaffey, Herman van Veen en andere grootheden uit die tijd gedraaid. Theo's vader nam ze op een grote Sony bandrecorder op en de week erna werden ze afgespeeld. De liefde voor deze prachtige liedjes is altijd blijven bestaan. Theo Jansen bleek dezelfde voorliefde voor dit repertoire te hebben. En dus vonden ze elkaar. In twee sets nemen zij het publiek mee terug in de tijd van Annie M.G. Smidt, Harry Banning en Michel van der Plas en van "Vluchten kan niet meer", "het Dorp" en "Laat me".

De Leyhoeve

Omdat de doelgroep die het duo bereikt meestal de leeftijdsgrens van 50 jaar wel al heeft gepasseerd ontstond het idee contact te gaan zoeken met de Leyhoeve, het onlangs geopende Woonlandschap voor senioren. In de Leyhoeve is een prachtige zaal die zich uitstekend leent voor het organiseren van kleinschalige concerten. Camiel Nun Vas, onder andere verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten van de Leyhoeve was direct enthousiast. Er zijn direct data gepland voor 2 try-outs. En wel op zondag 18 november en zondag 23 december.

De concerten zijn voor iedereen toegankelijk, dus ook voor niet-bewoners en daardoor ook een leuke aanleiding om dit prachtige complex eens van binnen te bekijken.

De aanvang is om 15:30 en de entree bedraagt 7,50 euro (inclusief koffie vooraf en een drankje in de pauze). Kaarten kunnen gereserveerd worden via de Leyhoeve: 050 2069292.