Adopteer een kerstboom bij Tuinindestad

GRONINGEN - Bij Tuinindestad kan vanaf 6 december iedereen weer terecht voor een kerstboom.

Alle bomen zijn lokaal gekweekt en worden in januari weer teruggeplant in het kerstbomenbos op Tuinindestad. Dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00uur, op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Elke adoptieboom heeft zijn eigen nummer. Adoptanten kunnen hun boom met dit nummer registreren, waardoor ze het volgend jaar hun eigen boom opnieuw kunnen adopteren. Die hereniging met de eigen boom leidt elk jaar tot de nodige hilariteit. De kerstboom is van wegwerpproduct tot huisgenoot gepromoveerd. Een populair concept: 80% van de klanten uit vorig jaar heeft zijn eigen boom inmiddels gereserveerd.

Adoptiebomen worden zo gekweekt dat ze een compacte kluit ontwikkelen. Afgelopen jaar heeft 90% van de adoptiebomen de herplant overleefd. Pleegbomen komen van een reguliere kweker, de overlevingskans hangt sterk af van het overgebleven wortelstelsel. Afgelopen jaar heeft krap 1/3 van de ingebrachte pleegbomen de herplant overleefd. Minder dan de verwachte 50%, waarschijnlijk door de lange, droge zomer

Kijk voor info en openingstijden op: www.adopteereenkerstboom.nl.