Geborgen voelen in kerk of tempel

GRONINGEN - De jaarlijkse Lichtceremonie in Groningen gaat dit jaar over ‘geborgenheid’ in religie en levensbeschouwing. Sprekers zullen het op zondag 16 december hebben over de manier waarop leden van hun stroming geborgenheid ervaren.

Geborgenheid betekent dat je je ergens thuis en beschermd voelt. Bij mensen die je vertrouwt en om wie je geeft. Dat kan bij jou thuis, bij vrienden en familie. Maar mensen kunnen ook in hun kerk, moskee, tempel, synagoge, clubhuis of vergaderzaal geborgenheid vinden. Tijdens de Lichtceremonie op zondag 16 december om 16.00 uur in De Fontein in Groningen vertellen vertegenwoordigers van religies en levensbeschouwingen op welke manier zij hun leden zich geborgen laten voelen. Hebben ze daar bepaalde tradities voor? Zit die geborgenheid ingebakken in hun uitgangspunten?

Na het themagedeelte vindt tijdens de bijeenkomst de lichtceremonie plaats. Vertegenwoordigers van diverse religies en levensbeschouwingen steken voor elkaar een kaarsje aan, als uiting van respect voor elkaars overtuiging.

De Lichtceremonie in De Fontein wordt georganiseerd door het Platform Religie en Levensbeschouwing.

De Fontein, Eikenlaan 255, Groningen. Entree: gratis, vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld. Meer info: www.platform-groningen.nl.