Kerst met de Provinciale Brassband en Kamerkoor Dualis

GRONINGEN - Kerst gaat 22 december meteen goed van start met een gezamenlijk concert van Kamerkoor Dualis en de Provinciale Brassband Groningen in de Nieuwe Kerk.

In een inspirerende muzikale ontmoeting voeren deze twee vlaggenschepen van de noordelijke muziekwereld een keur aan kerstliederen uit, met als hoogtepunt delen uit Händels Messiah.

Het is voor de Provinciale Brassband Groningen het eerste optreden in Groningen sinds de band in oktober Nederlands kampioen werd in de Kampioensdivisie, en dat zal het publiek weten ook. Met Kamerkoor Dualis, ook al zo’n muzikale topper, worden speciale brassband-versies van allerlei bekende kerstliederen uitgevoerd, zoals For unto us a Child is Born uit de Messiah en het bijna bombastisch te noemen I was glad van Hubert Parry.

Oud en nieuw

Naast echte traditionele kerstliederen klinkt er ook een spannend vernieuwend kerstrepertoire. De brassband speelt Vitae Aeternum van Paul Lovatt-Cooper en A Festive Fusion van Philip Harper, en Dualis zingt verschillende oude en nieuwe carols van o.a. Howells, Lauridsen en Rutter.

Aanvang 20.15 uur. Kaarten www.kamerkoordualis.nl.