Volt Groningen presenteert eerste deel pan-Europees verkiezingsprogramma

GRONINGEN - Volt Groningen presenteert donderdag 6 december in Stadscafé Double-A in Groningen het eerste gedeelte van haar pan-Europese programma voor de Europese Parlementsverkiezingen in mei 2019.

Het evenement is het eerste van drie evenementen waarin elke keer een belangrijk onderwerp van het Europese programma wordt besproken. Donderdag is het thema: ‘Let’s fix the EU’. Hiermee moet vooral de hervormingsgezindheid van Volt naar voren komen. Volt wil dat de EU democratischer, transparanter en efficiënter wordt.

Sterke, politieke unie

Volt wil een sterke, politieke unie creëren, zodat de EU met één stem kan spreken en handelen tegenover grootmachten als China, de Verenigde Staten en Rusland.

„Wij willen vooruit, denken aan de toekomst, en vinden meer samenwerking tussen Europese landen van essentieel belang in deze geglobaliseerde wereld”, zegt Joost Bartels van Volt Groningen.

Andere voorstellen van Volt zijn het vergroten van de burgerparticipatie, het transparanter maken van de EU-instituties en het invoeren van een Europese minimale belasting voor bedrijven, zodat ook multinationals een eerlijke hoeveelheid belasting betalen.

Transnationale partij

Het evenement is pan-Europees, dit betekent dat in meer dan veertig Europese steden hetzelfde evenement gelijktijdig wordt gehouden.

„Volt heeft nu politieke partijen opgericht in twaalf landen binnen de Unie en is daarmee de eerste echte transnationale partij”, zegt Cara Seeberg, de Duitse events lead van Volt Groningen.

Joos Bartels: „Wij zijn geen onderdeel van een grotere coalitie, zoals de nationale partijen van Nederland. Zo zijn het CDA en de partij van de Hongaarse president Orbán (Fidesz) lid van dezelfde partij in het Europees Parlement, namelijk de Europese Volkspartij. Volt is in heel Europa gewoon Volt.

Het evenement begint om 19.30 uur.