Ton Schroor nieuwe directeur VNO-NCW MKB Noord

GRONINGEN - Ton Schroor is de nieuwe directeur van VNO-NCW MKB Noord. Hij volgt per 1 januari 2019 Lambert Zwiers op die deze functie de afgelopen tien jaar bekleedde.

Ton Schroor is sinds 2010 wethouder van de gemeente Groningen, waarbij hij vanaf 2014 ook de rol van locoburgemeester op zich nam.

De laatste jaren is hij binnen zijn functie actief geweest op de domeinen onderwijs, zorg & welzijn, financiën en publieke dienstverlening.

Daarvoor was hij werkzaam in het bedrijfsleven, onder meer bij Arcadis, Heijmans Vastgoed Assen en Oranjewoud Heerenveen.

Netwerk

Het bestuur van VNO-NCW MKB Noord verwacht dat Schroor met zijn brede achtergrond en uitgebreide netwerk in Den Haag een toonaangevende rol kan spelen in de uitdagingen waar Noord-Nederland voor staat.

„Ton Schroor kent zowel het onderwijs als de politieke omgeving in Noord-Nederland zeer goed”, licht voorzitter Alfred Welink toe. “VNO-NCW MKB Noord opereert als ondernemersvereniging op het snijvlak van beide werelden. Schroor verenigt met zijn achtergrond en kennis beide werelden.”