SP pleit voor mobiele straatverlichting bij langdurige storing

GRONINGEN - De SP in de gemeenteraad van Groningen wil tijdelijke straatverlichting op plekken waar niet meteen reparaties plaatsvinden.

Nadat de partij met succes actie had gevoerd voor straatverlichting in de Bloemenbuurt in de Oosterparkwijk, kreeg ze ook uit andere straten en buurten klachten door.

De gemeente moet ervoor zorgen dat overal in de stad goede straatverlichting is, zodat gevoelens van onveiligheid voorkomen worden, vindt de SP.

In onder andere de Vinkenstraat en de Radesingel doen de straatlantaarns het al een tijdje niet. „Mensen voelen zich onveilig als er geen goede verlichting is”, zegt SP’er Bob de Greef. „Ook zijn obstakels als auto’s en drempels niet te zien. De SP wil daarom tijdelijke, mobiele straatverlichting als snelle reparaties niet mogelijk zijn.”

Lees verder na het kaartje.

In de Bloemenbuurt waren in 2018 tot 2 keer toe de lantaarns een paar weken uit. 2 dagen na de actie en vragen aan de wethouder was de straatverlichting weer aan. „Actievoeren werkt”, zegt De Greef. „Dus meld de donkere straten bij de gemeente én bij het meldpunt van de SP!”