Gratis informatiebijeenkomst Groninger Emotie-eten-de-baas-groep

GRONINGEN - Diëtist en toegepast psycholoog Sanne Kramp houdt maandag 21 januari een gratis informatiebijeenkomst over de Groninger Emotie-eten-de-baas-groep. Plaats van handeling is Gezondheidscentrum Corpus in Groningen.

„Door het lotgenotencontact en het stellen van realistische doelen lukt het om in 6 maanden gezonder en fitter te worden en het emotie eten achter je te laten. Met als resultaat blijvend gewichtsverlies”, zegt Sanne Kramp over de Emotie-eten-de-baas-groep.

„Iedere keer nam ik me opnieuw voor om af te vallen. Door voor een regime te kiezen van geen alcohol, geen koekjes en 3 keer per week sporten, viel ik uiteraard snel af. Maar net zo snel ging het ook weer mis”, vertelt oud-deelneemster Nicolien.

„Niet zozeer omdat ik toch 2 koekjes at of een glaasje wijn nam, maar veel meer omdat ik me daar dan schuldig over voelde. Ik kreeg direct het gevoel dat ik gefaald had. Weer een poging mislukt! Vervolgens kwam ik terecht in een neerwaartse spiraal waarbij ik mezelf alleen maar dieper de put in dacht. Het lukt me nooit, dat afvallen. Dan kan ik net zo goed op de bank blijven hangen met een zak chips. Die ene zak leidde vaak tot meerdere snaai- of eetbuien. Erg moeilijk om daarna weer in een normaal patroon te komen.”

Realistische doelen stellen

Sanne Kramp adviseert: „Verpest je humeur en zelfvertrouwen nooit meer met dit soort onrealistische voornemens. Om af te vallen kun je je veel beter richten op het blijvend veranderen van je eetpatroon. Daarvoor is het nodig om realistische doelen te stellen en niet te streng te zijn voor jezelf.”

De informatiebijeenkomst begint om 20.00 uur. Meer informatie/ aanmelden: info@sannekramp.nl of 06-50285851.