Veel spelers FC Groningen 1 niet meer inzetbaar bij O23

GRONINGEN - Beloftenteams die uitkomen in de 1ste tot en met 3de divisie mogen dit seizoen slechts beperkt een beroep doen op spelers uit de eerste selecties.

Voetballers geboren in 1995 of eerder mogen niet meer in beloftenteams uitkomen. De regel voor dispensatiespelers is komen te vervallen. Oudere reserves bij de profclubs, zoals FC Groningens Ahmed Mendes Moreira, geboren in 1995, zijn daarvan de dupe. Zij mogen alleen nog maar oefenwedstrijden spelen.

7 keer in de basis

Voor spelers geboren in 1996, 1997 en 1998 geldt de beperking dat zij niet meer in het beloftenteam mogen spelen zodra zij 7 keer in de basis van het eerste elftal hebben gespeeld.

Voor FC Groningen betekent dit dat Ajdin Hrustic (geboren in 1996), Ritsu Doan, Jeffrey Chabot, Tim Handwerker en Deyovaiso Zeefuik (allen van 1998) dit seizoen niet meer voor FC Groningen onder 23 mogen spelen.

Jannik Pohl (1996), met slechts 3 basisplaatsen en nieuweling Kaj Sierhuis (1998) mogen nog wel voor het beloftenteam starten.

Danny Buijs

Hoofdtrainer Danny Buijs van FC Groningen is niet gelukkig met de regelgeving en competitieopzet voor Jong FC Groningen. Hij is voorstander van een competitie voor spelers onder 21 jaar, waaraan ook enkele oudere spelers mogen meedoen.

„Een onderlinge competitie voor profclubs. Onze grootste talenten kunnen dan met het eerste elftal meetrainen en bij de beloften spelen.”