Peter Smidt treedt terug als creatief directeur ESNS

GRONINGEN - Peter Smidt stopt om gezondheidsredenen als creatief directeur van Eurosonic Noorderslag (ESNS).

De grondlegger van het Europese muziekplatform blijft, binnen zijn mogelijkheden, nog wel als adviseur betrokken bij ESNS.

„Terugkijkend op mooie jaren met prachtige resultaten ben ik helaas genoodzaakt om vanwege de verslechtering van mijn gezondheid afscheid te nemen van mijn geliefde werk voor ESNS”, zegt Peter Smidt.

„Ik blijf nog beschikbaar als adviseur en er staat een fantastisch team van kundige collega’s klaar die mijn taken overnemen. Vol vertrouwen laat ik ESNS in hun handen”.

België

Peter Smidt startte in 1986, vanuit de toenmalige Stichting Pop Groningen en later als programmeur van De Oosterpoort, met een krachtmeting tussen Nederlandse en Belgische bands: Holland - België, daarna Noorderslag gedoopt.

Dit evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot hét Europees muziekplatform, een speler van wereldformaat, dat we nu kennen als ESNS.

ESNS is nu een conferentie en festival waar jaarlijks meer dan 4000 muziek professionals uit de hele wereld samenkomen om nieuw Europees talent te ontdekken.

Smidt geldt daarnaast als grondlegger van het European Talent Exchange Programme (ETEP), een internationaal samenwerkingsverband tussen de meest vooraanstaande festivals, EBU-radiostations, exportkantoren en ESNS.

Van het grootste belang geweest

„Peter is onmiskenbaar van het grootste belang geweest voor de ontwikkeling van het evenement”, reageren algemeen directeur Dago Houben van ESNS en raad van toezicht-voorzitter Pierre Ballings van ESNS.

„Zonder zijn bevlogenheid, visie en zijn vastberadenheid zouden we nooit geweest zijn waar we nu staan. We zijn hem zeer, zeer erkentelijk voor alles wat hij betekend heeft en we zijn dan ook heel erg blij dat hij de komende jaren ons zal blijven adviseren. Hierdoor kijken wij met vertrouwen vooruit en denken wij dat zijn gedachtegoed, zijn visie, ervaring en netwerk ook in de toekomst voldoende geborgd is.”

Robert Meijerink

Robert Meijerink volgt Peter Smidt op als Hoofd Programma. Hij zal inhoudelijk verantwoordelijk zijn voor ESNS. Ruud Berends is hoofd van de conferentie en Joey Ruchtie is verantwoordelijk voor de Nederlandse acts op ESNS.