Muzikale battle tussen OOG en Haarlem105

GRONINGEN - Stadszenders OOG Radio en Haarlem105 gaan donderdag 17 januari een muzikale strijd met elkaar aan. Tijdens een 2 uur durende ‘battle’ strijden Groningen en Haarlem om de titel beste muziekstad.

Om en om pitchen de beide zenders muziek uit eigen stad dat op Eurosonic Noorderslag (ESNS) geprogrammeerd staat. Het duel vindt plaats tijdens ‘OOGopESNS’, het multimedia-evenement van OOG Radio & TV op locatie: het pand van Link050 aan de Oude Ebbingestraat 55.

‘The Battle’ is -uiteraard - ook te volgen via Haarlem105 en OOG Radio en op Youtube

The Battle

‘The Battle’ komt voort uit de strijd die beide zenders iedere donderdag hebben. Op OOG Radio is het een item in het programma 'Daan&Haan' en in Haarlem in 'Sound Of Haarlem'. Deze programma's worden op hetzelfde tijdstip uitgezonden. Het duel is dan ook op beide zenders tegelijkertijd te volgen.

Radiomakers Daan Olthoff en Henri Haan van OOG zochten vorig jaar de samenwerking met de Haarlemse radiomaker Rick Uilenbroek voor het radio-item.

„Groningen en Haarlem zijn zeer muzikale steden en iedereen in Nederland kent wel bandjes of artiesten uit beide steden. Denk aan Kraantje Pappie of Chef’Special. Tijdens het duel proberen we elkaar te overtuigen en laten we de luisteraar horen hoe groot de muziekscene in beide steden eigenlijk is”, licht Haan toe.

De muzikale strijd begint om 19.00 uur.