Sander van Gessel in staf eerste selectie FC Groningen

GRONINGEN - Sander van Gessel is per direct toegevoegd aan de begeleidingsstaf van de eerste selectie van FC Groningen. Hij wordt de komende 1,5 jaar een van de assistent-trainers van hoofdtrainer Danny Buijs.

Sander van Gessel was gedurende de 1ste seizoenshelft trainer/ coach van FC Groningen onder-17. Die rol wordt tijdens de tweede seizoenshelft ingevuld door Paul Matthijs, die voor de winterstop assistent-trainer was van Marcel van Buuren bij FC Groningen onder-19.

Toegevoegde waarde

Sander van Gessel was vanaf het begin van dit seizoen al deels betrokken bij de 1ste selectie. „Dat is alle betrokkenen zo goed bevallen, dat we Sander heel graag meer bij het eerste elftal wilden betrekken Hij heeft een toegevoegde waarde”, laat technisch manager Ron Jans weten.

„Maar de combinatie van trainer/ coach zijn van onder-17 én de werkzaamheden bij het eerste elftal; dat is pittig. De vraag is of je beide functies voor de volle 100 % een seizoen lang kunt volhouden. Daarom hebben we Sander voorgesteld fulltime bij het eerste elftal aan de slag te gaan.”

Vacature bij onder-19

Het gevolg hiervan is dat er een nieuwe trainer/ coach bij FC Groningen onder-17 komt. Dat wordt Paul Matthijs. Hij was tijdens de 1ste seizoenshelft assistent-trainer van Marcel van Buuren bij FC Groningen onder-19.

Daar ontstaat nu een vacature, waaraan nog invulling moet worden gegeven door hoofd opleiding Peter Jeltema.