'OV-Toppertje': OV-chipkaartactie speciaal voor noorderlingen

GRONINGEN - Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen, haar Drentse collega Henk Brink en wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen hebben maandag op Hoofdstation Groningen het startschot gegeven voor de actie ‘OV-toppertje’. Zij deden dat namens het ) namens het OV-bureau Groningen Drenthe.

Noordelijke reizigers kunnen vandaag maandag 14 januari voor €2,50 (in plaats van €7,50) een OV-chipkaart met speciaal ontwerp voor noorderlingen aanvragen .

OV-Toppertje

Het ‘OV-Toppertje’ is een OV-chipkaartactie speciaal voor inwoners uit de provincies Drenthe, Friesland en Groningen. Met de OV-chipkaart met uniek ontwerp kan de OV-reiziger door heel Nederland reizen, met bus, tram, metro en trein.

De actie is opgezet door Arriva en Qbuzz en mede mogelijk gemaakt door de provincie Friesland en OV-bureau Groningen Drenthe.

Dalvoordeel Noord-Nederland

Reizigers die de unieke OV-chipkaart voor noorderlingen aanvragen krijgen een extra aanbieding. Bij de actie ontvangen ze een voucher met daarop een kortingscode.

Met die kortingscode kunnen reizigers op de website van Arriva of Qbuzz het product Dalvoordeel Noord-Nederland aanvragen; voor € 10 in plaats van de reguliere €25.

De actie loopt tot en met 10 februari 2019. Meer informatie: ovtoppertje.nl.