Yoëll van Nieff terug in basiselftal Heracles

GRONINGEN - Het heeft er alle schijn van dat Yoëll van Nieff zaterdagavond tegen FC Groningen basisspeler is bij Heracles Almelo.

Door Wim Masker

De ploeg van trainer Frank Wormuth oefende zaterdag 2 keer een uur tegen Hannover ‘96. Het duel eindigde in een 4-1 zege voor de nummer laatst van de Bundesliga. Wormuth stelde in het 1ste uur de verwachte basiself voor het duel met FC Groningen op. Daarvan maakte ook Van Nieff deel uit.

Geen vaste basiskracht

De Stadjer is geen vaste basiskracht bij Heracles. Net als in zijn tijd bij FC Groningen is hij wel een speler op wie de trainer geregeld een beroep doet.

Van Nieff begon de competitie nog wel als starter in het uitduel met Ajax, maar verdween na de derde wedstrijd, de 5-0 nederlaag bij Willem II, naar de bank.

Herkansing tegen FC Groningen

5 wedstrijden behield hij de status van wisselspeler maar na de 4-0 nederlaag tegen Vitesse kreeg hij uitgerekend tegen FC Groningen een herkansing. Ook de wedstrijd daarna, tegen PEC, mocht Van Nieff starten om vervolgens weer een tijdje bankzitter te zijn.

Pas in de laatste wedstrijd voor de winterstop mocht hij weer eens een keer vanaf de aftrap meedoen. Met succes, want Excelsior kreeg in Rotterdam met 3-0 klop.