Alan Parsons Live Project naar De Oosterpoort

GRONINGEN - Componist, muzikant en producer Alan Parsons staat 4 mei met het Alan Parsons Live Project in De Oosterpoort in Groningen. De kaartverkoop begint vrijdag 18 januari.

De Brit Alan Parsons zette in 1969 zijn eerste schreden in de muziekbusiness door bij te dragen aan het baanbrekende Beatles-album Abbey Road. Hij werkte als engineer aan de Pink Floyd-platen Atom Heart Mother en Dark Side of the Moon, werk dat de boeken is ingegaan als uiterst vernieuwend en experimenteel.

En daar houdt het niet mee op. Ook illustere namen als John Miles, Cockney Rebel, Al Stewart en The Hollies staan op het productiepalmares van Parsons.

Alan Parsons Live Project

Met Alan Parsons Live Project bracht Parsons de belangrijkste platen van zijn carrière uit, te beginnen met Tales of Mystery and Imagination. Elk album dat volgde, is een oceaan van geluiden, mooie melodieën en tekstuele hoogstandjes die doen denken aan het werk van Pink Floyd, Todd Rundgren, ELO en Genesis.

Met Alan Parsons Live Project is Alan Parsons verantwoordelijk voor de hits Don’t Answer Me, Eye In The Sky en Old And Wise.

Aanvang: 21.00 uur. Kaarten (à 63,50 euro) zijn vanaf vrijdag 18 januari 10.00 uur verkrijgbaar op de-oosterpoort.nl.