‘De nieuwe wereld’ thema zondagse talkshow Onder de Vulkaan

GRONINGEN - ‘De nieuwe wereld’ is zondag 27 januari het thema van aflevering 4 van de zondagse talkshow ‘Onder de Vulkaan’. Plaats van handeling is het Grand Theatre in Groningen.

In ‘Onder de Vulkaan’ ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een entr'acte. In aflevering 4, ‘De nieuwe wereld’ zijn Rob van Essen, Koert van Ittersum, John Körmeling en Jetty de Boer te gast.

Schrijver

Rob van Essen is schrijver en criticus voor NRC. Zijn roman ‘De goede zoon’ speelt in de nabije toekomst: auto’s denken na, ook voor de passagier.

Wetenschapper

Professor Koert van Ittersum weet hoe we in de toekomst gezond kunnen overleven en wat we nu moeten eten. Waar moeten we op letten en hoe kan de voedselindustrie daarbij een handje helpen?

Kunstenaar

John Körmeling maakt opvallende kunst in de openbare ruimte. Een van zijn spraakmakende projecten is een draaiend huis op een rotonde in Tilburg.

Entr'acte

Als entr’acte speelt de uit Dronten afkomstige trompettiste Jetty de Boer een solobewerking van het vierde deel van Uit de nieuwe wereld van Antonín Dvořák.

Aanvang: 15.00 uur. Entree: 8,50 euro (CJP/ student: € 6,50).