Filmcollectief zoekt muziekverhalen uit Groningen

GRONINGEN - Filmcollectief Groningen zoekt verhalen, anekdotes en beelden (foto’s en films) van concerten, festivals en bandjes van (pop)muziek in Groningen.

Filmcollectief Groningen zoekt deze materialen voor de serie Rockumentary Grunn. Ambitie is 'bottum-up' de muziekgeschiedenis van Groningen in beeld te krijgen en vergeten parels op te poetsen.

Muziekliefhebbers die graag voor en achter de schermen mee willen werken aan het maken van documentaires, kunnen zich aanmelden bij Filmcollectief Groningen. Zij kunnen aan de hand van archiefmateriaal - onder begeleiding - researchen, interviewen of een eigen verhaal delen op camera.

Het ingebrachte archiefmateriaal wordt gerestaureerd en gedigitaliseerd door Poparchief Groningen. Uiteindelijk gaat de film op een gepaste locatie in première, volgt een tour langs een flink aantal bioscopen en komt de film uiteindelijk permanent op de site van het Poparchief Groningen.

Materiaal gezocht

Filmcollectief Groningen zoekt ook materiaal voor een aantal al in de maak zijnde Rockumentaries:

  • beeldmateriaal van conferencier Bob Vrieling, bijvoorbeeld met caberetgroep Prikkebeen;
  • (informatie over) een cassettebandje met muziek dat An Kuiper van de Tuutjefloiters maakte voor de verjaardag van Geert; 
  • foto’s en video’s van evenementen georganiseerd door Robb Kauffman.

Meer informatie/ aanmelding: www.rockumentary.nl.