Make a Game Dag bij Alfa-college in Groningen

GRONINGEN - Op de locatie Atoomweg 6B in Groningen van het Alfa-college is het woensdag 30 januari Make a Game Dag.

Make a Game Dag is georganiseerd door studenten en docenten van de opleidingen Game Artist en Gamedeveloper. Vmbo-leerlingen, havisten en mbo-studenten die willen overstappen, leren deze opleidingen kennen én maken een game. 

Game Artist en Gamedeveloper hebben een eigen plek in de loods achter bedrijvenverzamelgebouw The Rock. ,,De Make a Game Dag schept een goed beeld van de opleidingen Game Artist en Gamedeveloper”, vertelt teamcoördinator Jasper Kooistra.

,,Veel jongeren vinden het leuk om te gamen en worden daardoor aangetrokken tot onze opleidingen. Maar gamen is iets heel anders dan zelf een game maken. Wat het dan wél is, ervaren ze op deze dag.”

Game Artist

Op de opleiding Game Artist leren studenten een game of gameonderdelen, animaties en virtual reality (VR)-applicaties maken. Deze opleiding sluit aan op wensen vanuit het bedrijfsleven.

,,Projectontwikkelaars en architecten zijn op zoek naar personeel voor het visualiseren van hun projecten. Zo heeft een oud-student van ons een eigen bedrijf waarmee hij 3D-visualisaties in VR voor binnenhuisarchitecten maakt. De klant kan dan in real-time VR door zijn huis lopen en zien hoe de plannen van de architect eruit zien”, weet Kooistra. 

Programmeren

De opleiding Gamedeveloper draait het om programmeren van 2D- en 3D-games, animaties, het in een spel verwerken van grafische, audiovisuele en functionele delen en het ontwikkelen van VR-apps en games. De studenten worden breed opgeleid en doen veel praktijkervaring op.

,,Bij het maken van games leer je niet alleen om hiervoor software te ontwikkelen, maar ook voor andere applicaties", zegt Herbert van Hoogdalem, opleidingsmanager bij het Alfa-college. ,,Een afgestudeerd Gamedeveloper kan dus zowel in de game-industrie aan het werk als aan de slag als ontwikkelaar bij andere softwarebedrijven. En er is veel vraag naar deze softwareontwikkelaars.”

Make a Game Dag is van 09.30 tot 15.00 uur. Aanmelden: j.kooistra@alfa-college.nl.